Header image

Personlig assistans för barn

Barn ska få vara barn, även med funktionshinder. Genom Bella Cares personliga assistans kan ditt barn njuta av lek, utveckling och vardag precis som andra barn. Hos oss prioriterar vi hela familjen och skräddarsyr assistansen efter just er - allt för att göra er vardag så enkel och smidig som möjligt.

Vi finns i hela landet

Alltid tillgängliga

Alla funktionsvarianter

Bra arbetsvillkor

Personlig assistans på barnets villkor

Alla barn har rätt till en trygg och stimulerande tillvaro. Att erbjuda personlig assistans till barn och ungdomar innebär en anpassning utifrån barnperspektivet, där FN:s barnkonvention är ledstjärnan och barnets bästa alltid prioriteras. Tillsammans med er som familj planerar vi assistansen, skräddarsyr den efter era önskemål och era unika vardagsbehov.

Med personlig assistans kan ditt barn verkligen leva, leka och utvecklas precis som andra barn. Som förälder är det naturligt att söka trygghet, och tillsammans med er är vi med i utformningen av assistansen och i valet av assistenter.

Föräldraransvar vid personlig assistans

Alla föräldrar bär ansvar för sina barn. För föräldrar till barn med funktionsvariationer kan vägen till rättvist assistansbeslut vara krävande. Föräldraransvaret vävs in i Försäkringskassans och kommunens bedömning om rätt till assistans, och det beaktar det normala föräldraansvaret.

Personlig assistans grundas endast på den extra tillsyn och omvårdnad som krävs på grund av funktionsvariationen. Ibland kan bedömningen kännas orättvis, och vi står alltid vid våra kunders sida i att försvara rätten till assistans.

Det är enkelt att bli kund hos oss

Vi tar emot kunder över hela Sverige. Har du inget beslut om assistans så hjälper vi mer än gärna till med ansökningsprocessen. Hos oss får du en trygg assistans som gör att du kan leva ditt liv på det sätt som du vill.

Vill du komma i kontakta med Bella Care?

Har du frågor kring personlig assistans? Tveka inte att höra av dig på e-mail eller telefon. Du kan också fylla i formuläret så återkommer vi så snart vi kan.

Tack för ditt meddelande!
Vi återkommer så snart som möjligt.
Oj då! Något verkar ha gått fel när meddelandet skulle skickats. Försök igen eller skicka ett e-mail till info@bellacare.se.